Idag har det varit kallt och det har kommit mycket snö, det blev till att skotta framför garaget flera gånger under dagen. Dessutom har det varit en kyla som man kan kalla för ”bitande” vilket beror på att det har svept in kall luft från öst över landet. Har lärt mig att det kallas för Sibirisk isvecka och tittar på på väderprognosen i tidningen ser man att det över hela landet är samma färg det vill säga blått. Med det menas att det är minusgrader och det kan bli ner mot -20 grader vilket är lika med sibirisk kyla. Det är väldigt ovanligt att hela landet har samma färg vad gäller väderprognos. Det är även ovanligt att vi har så kallad sibirisk kyla, det har faktiskt bara förekommit sex gånger sedan 1950. Jag var tvungen att åka in till centrum för att följa med min syster ett ärende och jag kan lova att det var tufft. Först 3,5 km oplogad liten väg där det bara fanns ett enda hjulspår, därefter en större väg men även den var hal och oplogad. I centrum var det rena kaoset dels på grund av vädret och dels på grund av att alla nu kommit åter från sportlovsveckan såväl förare som skolbarn.

Det lär bli värre i morgon sägs det tycker det räckte idag, 30 bilar i en seriekrock, som tur är mest plåtskador men i alla fall. Statsministerns bil körde på ett vägräcke när han var på väg till Akademiska sjukhuset för att hålla ett tal, han skadade sig som tur är inte men hade han gjort var han ju i alla fall på väg till rätt ställe.

Han sände ett budskap via media ”Håll avstånd” jag kan bara hålla med.

Annons