Etiketter

, , , , , ,

Så är det den 27 februari en dag man väntat på ett helt år. Nu är frågan hur kallt är det ute och för mig som är lite mörkrädd vågar jag överhuvudtaget gå ut? Ja ni ser ju på fotot hur mörkt det skulle varit om inte ytterlamporna varit tända. Sedan skall bilen köras ut från garaget och så skall man åka in till centrum, frågan är var man skall parkera? Klockan 24.00 på natten brukar det inte vara så trångt på parkeringsplatserna men just i natt kan man nog räkna med lite folk. Det brukar faktiskt vara ganska lång kö en bra stund före midnatt. Väl inne i affären gäller det att snabbt ta sig fram till godbitarna, kanske hittar man någon förstaupplaga eller några nyutkomna romaner. Det är årets bokrea den bästa rean av alla.

Ja så var det när jag började intressera mig för bokrean, numera öppnar man inte vid midnatt. Nej i bästa fall klockan åtta på morgonen och kön är inte så lång. Jag tror att bokhandlarna är glada om det står någon och väntar. Inte heller hittar man några fynd och i alla fall inga förstautgåvor. Nej på dagens bokreor är det mest nytryck eller böcker där man tryckt för många. I och för sig så gör det ingenting tycker man om att läsa kan man ändå göra fynd. Själv lyssnar jag gärna på ljudböcker, köper vanliga böcker då jag gillar att läsa en ”riktig” bok ibland och då och då lånar jag på biblioteket. Pocketböcker köps det ganska många hos oss eftersom de är lätta att ta med sig om man skall förflytta sig.

Böcker kan man idag även hitta på extrapris ibland men visst, på rean kan man köpa tre böcker till priset av en. Nu har såväl Rolf som jag en del böcker på våra nattduksbord men visst kommer vi att ta en till. Bokrean är även ett tillfälle att göra nya bekantskaper med författare, det är mysigt att gå runt och titta, tjuvkika i och känna på böckerna. Så visst kommer det att slinka ner en och annan bok.

Just nu håller jag på att lyssna på Nora Roberts, Kidnapparen. Ett drama som utspelar sig på en större ranch i USA. Familjens ena tonårsdotter försvinner, hon har blivit tillfångatagen och lever isolerat. Efter tjugofem år lyckas hon rymma och kommer åter hem. Det är en roman med innehåll av romantik, spänning, intriger och känslomässiga trauman. en i mitt tycke ”semesterläsning” handlingen ger kanske inte så mycket men bra underhållning. Jag har lånat den som ljudbok och det är Katarina Ewerlöf som läser. Hon gör verkligen boken, helt otroligt hur hon alltid lyckas läsa en bok med sådan känsla. Jag tror hon skulle kunna läsa in en vanlig almanacka och få den att låta som om man aldrig vill sluta lyssna.

Så får vi se vad jag hittar på bokrean.

Kidnapparen

Annons