Det blev ett abrupt slut på bloggen före jul. Jag hade dock tagit några bilder som jag tänkte visa så även om det gått lite tid så visar jag dem ändå. Vi bestämde oss för att stanna i Hua Hin innan vi flög hem igen. Eftersom Rolf inte har bott på Sofitel fick det bli detta gamla anrika hotell. Så fort man kommer fram till entrén kan man nästa känna hur det var på den gamla kolonialtiden.

Visst är det pampigt, det blir ofta en liten missuppfattning när man pratar om det eftersom många tror att det är den gamla järnvägsstationen. Så är det inte, det är det gamla järnvägshotellet. Hotellet är känt för sin vackra trädgård där buskar och träd har klippts och formats till olika djur.

Det är allt från fåglar till elefanter.

Planteringarna eller rättare sagt de små parkerna finns runt om hotellet, att promenera runt där är både vackert och fridfullt.

Nu var det ju strax före jul vi var där så det fanns naturligtvis även ”julpynt” lite här och var. Anta att det är för att turisterna ska få lite julstämning i värmen. Granar finns inte att tillgå så ”man tager vad man haver”.

När det blir lite svalare är det skönt att gå ner till havet och titta på vågorna och strandflanörerna. Det är på baksidan hotellgästerna tillbringar de varma timmarna på dagen, förutom havet finns det två stora pooler på området. Även ganska härligt att kunna lämna sina prylar vid poolen när man går till andra sidan av muren för havsbad. Hotellet har vakter som håller uppsikt och på detta sätt slipper man även försäljare. Det finns en liten önskan jag haft i många år, after noon tea på Sofitel i Hua Hin. Trots att vi varit där flera gånger har det inte blivit av. Nu bestämde vi oss för att göra slag i saken. De bilderna får ni se i morgon.

Annons