Så är det dags att bänka sig framför TV- n igen för ikväll är det dags för dem som har gått till andra chansen att tävla igen. Kan ju bli spännande för man kan väl inte säga att bidragen hittills har varit så överväldigande. Men det tillhör väl allmänbildningen idag att veta vad som händer även på den fronten. Vad gäller det kalla vädret och all snönederbörd verkar det ha börjat minska, vilket är skönt. Det har varit alldeles för mycket avåkningar på vägarna den senare tiden, det är dags för våren att föra sitt antågande. Längtar efter att se lite grönt omkring mig just nu. Det var kanske det som fick mig att göra en grön soppa idag vars recept jag hittat på pinterest.

Recept Broccoliochpurjolöksoppa.

4 portioner

Skär 1 purjolök och 2 vitlöksklyftor i små bitar. Smula ner 2 grönsaksbuljongtärningar.

Fördela 2 broccolibuntar i små buketter lägg i allt i en kastrull och häll över 1 liter vatten.

Låt koka i drygt 10 minuter, mixa till slät smet och vispa i 1 dl grädde.

Servera med rostat bröd och om man vill kan man toppa med lite stekt bacon men det är inget som behövs.

En god, nyttig, vacker och plånboksvänlig måltid.

Annons