Etiketter

, , , ,

Idag på morgonen när det var dags för hundpromenad visade termometern på – 17.3 grader C, lite för kallt för att kännas skönt. Jag hade tänkt att visa några thailandsbilder till men det passade inte ihop med vädret. Nej då kändes det bättre med något mer handfast och värmande. Igår fick jag ett recept på en kycklingrätt av en av mina Facebook-vänner, kände direkt att den vill jag laga. Eftersom vi ändå skulle in till ICA MAXI och handla så passade det ju bra. Kan nämna att de firade jubileum och bjöd på tårta, kaffe, snittar, cider, choklad och mycket annat. Vilken tur att vi åkte lagom till eftermiddagskaffet och Rolf fick prinsesstårta som han gillar. Om ni inte säger det till någon kan jag avslöja att han tog två bitar.

Nåväl det blev kycklingrätten ikväll och jag kan bara säga som många andra, den är så god. Eller som ungdomarna säger numera, den är sjukt goood.

Passar som helgrätt och som bjudrätt. Det blev dessutom över så jag fick fyra stycken tvåportion förpackningar att lägga i frysen

Recept

Kyckling Cordon Bleu

1 kg kycklingfile
150 gr tunn rökt skinka
250 gr Emmentalerost
3 dl creme fraiche
200 gr philadelphia-ost (finns bredbar)
2 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
1 tsk paprikapulver
1 knippe bladpersilja (torkad går bra)
1-2 dl riven parmesanost
salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 220 gr
Strimla kycklingen och lägg i ugnsform
Salta och peppra
Lägg strimlad skinka ovanpå
Fördela ostskivorna (Emmentalern) ovanpå
Koka upp creme fraiche, Philadelphiaosten, grädde, senap och paprika.
Smaka av med salt och vitpeppar
Rör ner färsk el torkad persilja
Häll över kokta såsen och avsluta med riven parmesan.
Pudra lite paprika ovanpå
Grädda i ugn ca 20 – 25 min och servera sen med ris el potatis.

Trots att jag skrev ner allt jag skulle handla glömde jag parmesanosten, fast jag tror det blev lika gott utan. En bra rätt eftersom den kan ”vänta” på gästerna.

Annons