Vi håller som bäst på med att göra om vårt kök men det kommer att ta tid. Jag är nämligen lite av Gösta Ekman i hans scen med, ska jag ta Aftonbladet eller Expressen. Ingen bra taktik när man ska välja köksutrustning dessutom hör inte heminredning till det största intresset jag har. Minns med fasa att min mormor hade sommargardiner, vintergardiner, julgardiner och påskgardiner. Dessutom hade hon ibland kakburkar som matchade. Jag kör med ” åretruntgardiner” funkar väldigt bra och kakorna fryser jag i en frys som är vit eftersom det skulle se fånigt ut med en blommig frys.

Nu är det ju en bit kvar till gardiner och kakburkar och det är det som är dilemmat. För några dagar sedan var vi ute och kollade på en köksfläkt och det ska vara en ” alliansfläkt” eftersom det är motor på såväl tak som spis hemma hos oss. Man kan inte säga att det vimlar av dessa fläktar men till slut hittade vi en som skulle kunna passa. Det var bara ett problem, mannen som hjälpte oss var så långsam och inte så uppdaterad kan man säga. Måste googla och kolla allt man frågade om för att kunna svara, jag försökte vara intresserad men gav upp. Det blev ingen fläkt och vi åkte hem, fick använda räddaren i nöden, datorn. Hittade exakt den fläkt vi hade tittat på i affären men med ett billigare pris och dessutom levererad hem till dörren. Puh nu är i alla fall det klart. Men listan för inköp är lång.

Taket är ju målat så det var dags för golvet, vi lyckades ganska snabbt enas om vilket vi ville ha redan i affären. Slog till och nu är det inlagt.

Blev ganska bra tycker jag men nu gäller det att hitta resten som behövs, kan ta tid det här. Än så länge har jag tillgång till en spis men det är bara en tidsfråga.

Annons