En liten renovering av köket är ju i full gång men det är inte lätt och som ni vet så krånglade ju köpet av fläkt redan i affären. Jag hittade den ju på internet och den skulle komma om 1-2 veckor. Blev snopen när det kom ett sms bara tre dagar senare om att paket fanns att hämta. Det kan man kalla snabb service, eftersom jag redan befann mig på stan beslöt jag mig för att hämta den på hemvägen. Det skulle bli en överraskning för Rolf som inte visste att den kommit.

När jag kom in på uthämtningsstället och mannen i affären kom fram med den brast ett av omtagen. Lådan föll i golvet och ena hörnan blev krossad på kartongen. Då blev jag lite småsur. Så skönt det ska bli med ny fläkt och en i borstad stål blir lättare att hålla ren. Vi öppnade kartongen direkt jag kom hem och som tur var hade inget hänt med fläkten.

Du store vad jag blev arg, här har man först kollat upp i affären hur fläkten ska se ut. Därefter letar jag reda på exakt samma fläkttyp på nättet och beställer. Vad är det som kommer? Jo en vit med blåa ränder, den packar vi in igen o skickar tillbaka sa jag. Tänk att det aldrig kan bli som man vill. När jag tystnat upplyste Rolf mig lite försynt att det där blåa och vita är skyddsplast så att inte det stålytan ska bli repig. Ja, ja man kan inte ha rätt jämt.

Igår blev det lilla som ska målas på väggen färdigt. Det var inte lätt att välja färg ska jag säga. Trots att jag tagit flera färgkartor hade vi svårt att enas om en färg. Nu har ju barnbarnet skrivit i en tidning om just trender vad gäller färg så lite hjälp har vi fått. Det blev till slut en grå färg som skulle bryta mot det vita men även passa till golvet. Vilken tur att det finns färgprover att få.

När det var klart gick jag ut i köket för att se hur det blev. Grått ja antingen är jag färgblind eller så vet jag inte vad som hände. Jag tyckte det var grått. Rolf var tålmodig men vägrade åka o köpa ny färg eftersom han inte var säker på att jag skulle bli nöjd. Men som min mormor brukade säga ”Själv göra, själv ha”.

Ny färg blev det och denna gången blev det rätt, lite skillnad på grått o grått eller?

Annons