Etiketter

, , , ,

Det blev tokigt igår och inte blev det så mycket bättre idag. Morgonen startade tidigt eftersom hantverkarna skulle komma i arla morgonstund. Hunden var piggast av oss och tyckte att kl.06.05 var en lämplig tid för morgonpromenad, kan delvis bero på att det finns en löptik en bir bort just nu. Hans husse hade en helt annan åsikt varför hundstackarn fick sova vidare. Innan morgonkaffet serverades gick Rolf ut och borstade av entrén från snön som kommit under natten. Bäddat, diskat och klart för snickarna att sätta igång montera kök, det blev inget med det. Det var något som kom emellan, tycker mig ha hört att det är vanligt bland hantverkare. Vi får ha samma procedur i morgon bitt och hoppas på bättre tur.

För mig blev det en tur till centrum för ett besök på sjukhuset, jag hade fått en tid ganska tidigt. Som vanligt var ju gatorna avstängda både här och där och dessutom väldigt dåligt plogade. Väl framme vid parkeringshuset som var ovanligt välfyllt var jag tvungen att åka upp till plan 8 innan jag hittade en ledig plats. Blev lite förskräckt över priset, 48:- per timme lite väl häftigt.

Nåja besöket gick bra och jag kunde ganska snart återvända till bilen för att åka hem och få en ”påtår” kaffe. Ibland har jag tänkt på att vi svenskar är ganska tystlåtna och framför allt pratar vi inte med personer vi inte känner. Tänk bara om det kommer in någon i hissen, det blir tvärtyst. Är man i Thailand blir man mött med ett leende av varenda person som går förbi, här tittar man bort.

Idag insåg jag att jag hade helt fel, de jag mötte tittade på mig och vände inte bort blicken. Snarare var det så att flera av dem log väldigt glatt mot mig. När jag gick in i hissen i parkeringshuset var det en liten grabb som stod och tittade på mig uppifrån och ner. Jag följde hans blick som till slut hamnade på de blåa plastöverdrag jag hade på mina skor. De skulle nog ha slängts i hinken med skylten ”använda skoskydd”. Jag får bjuda på det och de blåa skoskydden gladde väl någon. Fast jag kunde inte låta bli att fundera på varför ingen stannade mig och sa ”Du har glömt ta av skoskydden” men det är nog osvenskt att göra så.

Annons