Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Fast jag undrar jag, nu är det andra dagen och inte kom det någon hantverkare idag heller. Vi får se i morgon för nu är det tredje gången gillt. Vi får stå ut men om man har ett kök som bara består av fyra väggar, tak och golv är det inte så lätt att vara fantasirik vad gäller dagens rätt.

Det fick bli en Janssons frestelse passade bra i vinterkylan. Halva blev över så nu ska jag testa att frysa in den. Får se hur det blir för min erfarenhet av fryst potatis är inte så bra. På tal om att frysa in saker så fick jag en liten rolig sak av min syster.

En söt liten katt som dessutom säger ett trevligt ”mjauu” när man använder den. Används för att lättare sätta ihop de där plastpåsarna som har som en dragkedja. De brukar vara svåra att få ihop ordentligt men med den här lilla katten funkar det direkt. Tänk vad mycket roliga saker det finns. Efter att ha varit utan kök så länge har jag börjat vänja mig vid lättare matlagning samt att diska för hand. Det som känns lite ovanligt är att ha kyl och frys i matrummet och allt porslinet på matbordet, gästrummet fungerar som skafferi. Det bidrar ju även till ökade sociala kontakter, på fredag skall jag baka skrädmjölsdrömmar. Det få bli hos en väninna eftersom jag saknar ugn och bakbord, inget ont som inte har något gott med sig.

Annons