I går var det tredje dagen gillt vad gäller köksrenovering. Tro det eller ej men klockan halv åtta ringde det på dörren och där stod han, snickaren vi väntat på i två dagar. Väldigt trevlig och väldigt duktig, monterade skåpstommar i en väldig fart och med den här takten är köket klart på några dagar, trodde jag. Idag är det dag två och lite nyfiken var jag på hur det kommer att se ut i köket vid dagens slut.

Även denna morgon ringde det på dörren klockan halv åtta och där stod han, inte heller det var någon helt annan. Men jag tänkte att det går säkert lika bra, det var bara det att han hade ingen skruv och var därför tvungen att tjugo minuter i åtta åka och köpa dessa. Nåväl klockan nio var han tillbaka. Klockan halv tolv såg det ut så här i köket.

Och då gick han till något annat jobb. Har en bestämd känsla av att det kommer att ta tid det här. Spännande att se vad som händer i morgon, om det var 3 timmars pass idag blir det väl bara 1,5 timma i morgon.

Igår var jag med min syster till sjukhuset och träffade flera läkare samt andra yrkesgrupper. Måste säga att jag var imponerad av deras tålamod och lugn, trots att de var stressade lät de inte det synas utanpå. Dock tyckte jag mig kunna ana att några såg lite slitna ut och det är inte konstigt, mycket skall passa in i deras schema. Vanlig tjänstgöring, jour såväl nätter som helger men nu skall det satsas många miljoner på vården.

Blev dock väldigt besviken när jag läste tidningen idag, 48 miljoner till vården? Från januari 2019 ska det ta max tre dagar att få en medicinsk bedömning. AV VEM? Man ska införa professionsneutrala medicinska bedömningar på vårdcentralerna. VAD HAR DE IDAG undrar jag? Det betyder att sjuksköterskor, dietister och fysioterapeuter ska göra en första bedömning, På så sätt minskas köerna. Sedan ska sjuksköterskor som tar hand om det stora inflödet av telefonsamtal få en specialutbildning i rådgivning ?? Utöver dessa insatser ska man införa patientkontrakt dvs alla patienter ska få ett skriftligt dokument med namnet på en kontaktperson samt en tid där vården (?) återkommer (när).

Står det rätt i tidningen är det detta som kommer att gälla, jag måste ha missuppfattat allt jag hört. Jag har hela tiden trott att administrationen tar för mycket av sjuksköterskor och läkares tid, har även trott att stängningen av vissa vårdplatser har berott på att det inte finns tillräckligt med sjuksköterskor. Väntetiden på akuten hade jag för mig berodde på att det inte fanns tillräckligt med personal. De långa kötiderna för behandling och operationer trodde jag också var knutna till personalbrist. För att detta åtgärdspaket ska förkorta köerna och förbättra vårdinsatser är jag nästan säker på att det behövs mer personal. I min enfald trodde jag att nu äntligen återinför man vårdbiträde och låter sjuksköterskor arbeta med det de är utbildade för. Ger vårdpersonalen en vettig lön och utbildar fler. Det är där problemet sitter men tänk så fel man kan ha.

Annons