Etiketter

, , , , , ,

Idag har det varit en helt fantastisk sommardag, solig och upp mot 27,9 grader varmt och då är det ändå mätt i skuggan. Det har dock inte besvärat Rolf och mig eftersom vi varit på en härlig utflykt med Högbergs buss. Själva utflykten har varit anordnad av logen Rolf är med i, tillsammans med ”Damklubben” där vi har en fantastisk organisatör vid namn Lena som hittar på väldigt intressanta saker.

Idag startade vi med att åka till Strängnäs och började dagen med ett besök i Gula Industrihuset som ligger i centrala Stallarholmen. Det är en byggnad som nu har drygt 100 år på nacken men det är ingen industri längre. År 2008 började man nämligen renovera huset i samband med ägarbyte för att starta en ny verksamhet. Idag är drygt 40 företag/föreningar verksamma i huset. Ett av dem är, Huset i Dalen AB och ägs av Lena Linderholm. Här har hon ateljé, butik och lager. Jag kan lova att här var såväl damer som herrar ivriga att se sig om bland alla hennes alster. Brickor, dukar, muggar och skålar med mera, alla bär de hennes milda färger och är ofta målade med mycket blommor. Ingen överdrift att säga att man blir väldigt glad av hennes konst. Efter detta besök var vi tvungna att stärka oss med lite kaffe varför vi tittade in på Prinz Vedugnsbagaren.

Rolf tog en kaffe men jag var mer sugen på något kallt så det blev en flaska rabarbersaft.

Hällde upp ett stot glas vilket visade sig vara ett misstag då saften var koncentrerad, en felsatsning alltså. Tur att Rolf hade kaffe så det räckte åt oss båda.

Värmen gjorde sig påmind efter en stund varför vi beslöt oss för att ta en liten promenad ner till vattnet (Mälaren) för lite svalka.Kan det bli en bättre sommarbild än så här? Längst mot vattenkanten är det inte bilen som står i vattnet, nej de har just sjösatt en båt och är klara för årets första tur. Själva vände vi tillbaka för att inte missa bussen som nu ska ta oss till Megs kök & Trevligt i Strängnäs. Det skall bli spännande för vi anar att Lena Linderholm har haft ett finger med i spelet även där.

På vägen till bussen gick vi förbi den här fantastiskt vackra kastanjen som just nu står i en hänförande blomning. Kan det bli vackrare?

Annons