Etiketter

, , , , ,

Maj och Juni är två månader då det oftast firas lite runt om i landet. Många helger, födelsedagar, skolavslutningar med mera. Tror att det blivit lite extra i år då vi har haft ett sådant fantastiskt väder, nästan en månad i sträck har vi haft varmt och solsken. Faktum är att vi haft ett dygn med tropisk värme tror att det är så, att det skall vara +20 grader eller över hela dygnet för att det ska räknas som det. När det gäller födelsedag så fyllde vår grannfru år i maj och vi uppvaktade henne med en present inköpt hos Lena Linderholm.

En bricka med motiv målat av Lena och föreställande ; Den skrattande måsen. Ett riktigt färgglatt och härligt sommarmotiv. Det var extra roligt att även baksidan hade ett budskap.

Nämligen ett recept och lite historia kring det. När jag såg det bestämde jag mig för att baka denna BRITTA-KAKA och ta med till födelsedagsbarnet. Hade även lite torkade lavendelblommor att dekorera den med. Var helt OK.

Nu har värmen åkt tillbaka till tropikerna tror jag för nu är det kyligt, när man måste ha täckjacka på sig för att sitta ute o fika är det inte sommar. Men vem vet den blir nog varmare snart. Idag är det i alla fall Nationaldagen och den svenska fanan vajar så vackert mot en blå himmel. Det är en härlig syn. Flaggan kan även användas i mindre storlek för en annan typ av dekoration vilket jag gjorde igår.

I en halverad honungsmelon stack jag ner små ”flaggspett” med minimozarella, små tomater och färsk basilika. Blev riktigt dekorativt eller hur. I morgon ska jag visa några bilder från barnbarnets studentmottagning och då blir ni nog hungriga så ät innan ni kollar.

Annons