Etiketter

, , , , , ,

Visserligen lovade jag att visa lite matbilder från barnbarnets studentmottagning men så kom jag att tänka på en bild på en vinflaska. Den måste jag bara berätta lite om. Vi hade häromdagen främmande av våra grannar i Lappland, eftersom vi inte ses så väldigt ofta brukar vi unna oss lite extra gott när det händer. Som tur är har vi olika specialitéer annars hade blivit svårt. Just den här dagen var det väldigt varmt, så under själva middagsstunden beslöt vi oss att sitta inne. Visst är det konstigt halva året går man runt och längtar efter sommaren då man ska kunna sitta ute och njuta. När värmen väl kommer ja då är det för varmt så man måste hålla sig inomhus. Lite sval dricka och lite tilltugg klarade vi dock av att njuta av på uteplatsen.Har förut köpt små krustadformar och liknande för att använda som lite snacksartat. Nu hittade jag de här små formarna på ICA, de ser väldigt trevliga ut med sina oregelbundenhet i formen. 12 stycken finns det i paketet och de kommer från ZETA som ju är känt för alla sina fina oljor.

Jag fyllde dem med en skagenröra men jag tror att det skulle varit godare om jag haft lite mer ”heta” kryddor i röran. Formarna är väldigt stabila och lite hårda, bör fyllas med något krämigt annars tror jag de blir för torra. Men dekorativt blev det ju och eftersom de är lite kraftiga kan man med fördel fylla dem i god tid innan de ska ätas.

Efter maten lyxade vi till det, eftersom paret som besökte oss är vana vid goda viner och bjuder på de bästa när vi är där tänkte vi återgälda det. Kan säga att det sker inte ofta. Titta på flaskan och ja ni ser rätt det är från 1970 dvs 48 år gammalt. Riesling och ett Auslese från Rheingau, Johannisberg. Köpt på den inte alltför stora vingården och jag minns det så väl. Det var våra goda vänner Inez och Sylve som tog med oss dit och för all del till alla fantastiska vingårdar vi besökt. Hur det smakade, fantastiskt gott med sötma och lite skiffersmak som jag gillar.

Annons