Etiketter

, , , , , , , ,

Idag har vi varit och medverkat på Vängedagen. Och vad är det? Jo det är en dag som dyker upp då och då alltså inte varje år men i år dök den upp. Som namnet säger går den av stapeln i den lilla orten Vänge i Uppland. Närmare bestämt anordnas den på ett område som kallas för High Chaparall, varför vet jag inte. Det är ett nyrestaurerat område tänkt för rekreation till såväl barn som vuxna skulle man kunna säga. En mycket fin lekpark är det i alla fall. Idag har det varit kaffeförsäljning och försäljning av Vängebakelsen en smarrig sak med färska jordgubbar i gelé. Korvgrillning, lokala produkter, visning av polisbil och gamla brandbilar och mycket, mycket mer. En häftig brandbil från 1957 fanns att beskåda och nog kan man se att det skett en del modernisering med dessa bilar sedan dess.

Här kan man läsa om vad brandkåren kunde erbjuda när de kom med denna bil.

Rolf fastnade för en stegbil som han blev lite imponerad av, tyvärr kunde han få sitta i den då det var så många barn före i kön.

Själva hjälpte vi till med att försöka informera om Lions Club Internationals en ideell förening som finns världen över. Dess syfta är att främja allmännyttiga ändamål om man ska förklara det med väldigt få ord. Dagens uppgift var att samla in glasögon som inte längre används för att sedan sända dem vidare till andra som kan få hjälp av dem på detta sätt.

Katastroftält skulle resas och visas de används som ordet säger vid olika katastrofer och här kan Lions hjälpa till.

Det skulle resas ett och visas denna dag men man kan nog säga att det blev en mindre katastrof eftersom tält och ritning för hur det skulle resas inte hörde ihop. Tur att det var vackert väder och att behovet av tält inte var så stort.

Det som fungerade väldigt bra var chokladhjulet

Säg de som kan säga nej till ett barn som vill testa lyckan med ett chokladhjul fast nu blev det inget chokladhjul eftersom värmen riskerade att smälta chokladen på ett par minuter. Det blev ett godispåsehjul istället och jag tror det var mer uppskattat. En liten slant till föreningen blev det och det blev många, många glada barn. Kortfattat det blev en mycket lyckad Vängedag i år.

Annons