Etiketter

, , ,

Jag har skrivit om detta förut men det kanske inte gör något att jag upprepar mig eftersom detta bara händer en gång om året. Karlsgården är en hembygdsgård som ligger i ett område utanför Uppsala. Det är små gamla hus med en gammal väderkvarn, en örtträdgård, gamla lider och mycket mer. Framförallt är det den härligt gröna trädgården med all grönska som gör att folk kommer dit på söndagarna och njuter av kaffe med hembakt bröd och fågelkvitter. Den här söndagen var det jag och sonens svärmor som stod för bakning och servering.

Så där nu är dörren öppen och sittdynorna utplacerade, alla dörrar till uthusen står öppna för att besökarna ska kunna titta in. Dels kan man se gamla arbetsredskap därinne och dels kan man läsa om vad de användes till.

En liten undantagsstuga finns på gården och tänk jag är så förtjust i den att jag gärna skulle vilja bo i den en sommar. Det måste vara den bästa rekreationstid man kan få.

En del kommer gående från orten, många cyklar från stan det kan bli 2-3 mil men några klarade det i värmen. Vilka det var såg man direkt då det nästan hade tungan hängande utanför när de kom in och beställde sitt kaffe OCH ETT GLAS VATTEN. Här är det i alla fall någon som tagit bilen och visst är den mysig, är säkert rädd om den då han för säkerhets skull parkerade den på gården.

I pausen passade jag på att ta en titt genom fönstret för att stämma av hur det såg ut och ja visst hade folk trevligt och njöt av sommarvädret. Det fina med att åka o fika på dessa ”sommarfik” är att man ofta börjar prata med gästerna vid bordet bredvid och på detta sätt får dubbelt utbyte av stunden. Ser ni en skylt där det står ”Kaffe mellan ….” på någon landsväg ta en paus det kan vara givande på många sätt.

Annons