Etiketter

, , , , , , ,

Idag har det varit en mycket efterlängtad dag på många ställen runt om i landet. Skolavslutning och därmed sommarlov, vi är nog många som minns Anita Hegerland när hon sjöng ”Mitt sommarlov. Den kändes lika löftesrik varje sommar.

Vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli
Då är man ledig hela långa dan
Och alla människor vill ut på landet
Och nästan ingen vill gå kvar i stan

Vi var på ett av barnbarnens skola och fick vara med om en glad skolavslutning. Förutom ” Den blomstertid nu kommer” så sjöngs det också en annan känd sommarvisa. Nämligen Idas sommarvisa. ”Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart” fast i år har någon satt fart. Vi har haft en fantastisk värme i en hel månad nu, det är så att man tror sommaren snart är slut. Idas sommarvisa är ju skriven av Astrid Lindgren och tonsatt av Georg Riedel och är idag en väldigt populär visa på sommartillställningar. Visst är den fin men jag saknade nog lite mer av de gamla vackra sommarpsalmerna och visorna idag. Men kanske är det så att en visa som var med i filmerna ”Emil o griseknoen med fler” räknas som gamla nu eftersom de gjorde premiär 1973. Jag minns det eftersom det var det året som sonen föddes, tänk vad tiden går. Idag några år senare är det ett barnbarn som kompar sina skolkamrater. Det blev en härlig dag.

Annons