Etiketter

, , , , , ,

Det har dykt upp en ny kvarterskrog, ligger till och med på vår tomt. Den är väldigt välbesökt vilket jag tror beror på den mycket varma och tidiga sommaren.

För att det inte skall bli något missförstånd är det kanske bäst att förklara, den har enbart vegetariskt på menyn och gästerna bör vara mycket små och flygkunniga. Små eller stora spelar ingen roll för här finns så det räcker till alla. I år har alla växter blommat samtidigt och värmen gör att de verkar torka och vissna mycket snabbt.

Att så många och så olika insekter äter på samma blomma samtidigt har jag inte sett förut. Det kan vara upp till 3-5 humlor samtidigt.

Förra fredagen var jag och Rolf på en annan kvarterskrog men den ligger i Västerås. Drivs av Rolfs bror med fru och man måste beställa bord i god tid, men det är det värt. ( skämt)

Vad sägs om den här skaldjursbakelsen till förrätt, det gula som sidorna är täckt med är krossade ostbågar. En verkligt god smakbrytning.

Nystekt mälargös, säg något som är godare. Det är vår favoriträtt och vi ser alltid fram emot att den ska serveras. Smakar väldigt mycket bättre än min överstekta, torra torskfilé

Naturligtvis blev det färska jordgubbar med marscaponekräm att avsluta det hela med. Nu har ni fått ett bra tips till en festlig sommarmiddag.Gissa om vi var tvärmätta i flera dagar efteråt.Här blev det inte en slät kopp kaffe efter maten, nej det här påminner mer om kaffe med dopp på Elsa Anderssons konditori i Norberg. Kakfat som detta påminner mig mycket om sommar och kaffe i en syrenberså och småprat med väninnor. Så som min mormor hade det eller ska jag i stället säga, det här är Svenskt fika?

Annons