Etiketter

, , , , , , , ,

Då är det snart dags igen, ja jag tänker på det som brukade vara årets höjdare nämligen bokrean. Om man hängde på låset till bokaffärerna vilka i regel öppnade kl 24.00 på natten hade man chans att göra ett kap. Med riktig tur kanske en originalutgåva av någon känd författare. Affärerna plockade inta bara fram de böcker de inte fått sälja under året utan även de böcker de inte fått sälja under åratal tillbaka.

Numera är det inte bara slut på att fynda de här böckerna det är i princip slut även på bokaffärer. Nu kan man se en liten hörna i något storköp med lite bord och där ligger det lite böcker under ett plastskynke. På den stora dagen den 26:e februari drar man bort plasten och wow där ligger det en hög med ofta nytryckta böcker eller de som är kvar sedan året innan.

I och för sig jag älskar böcker, några välfyllda bokhyllor ger en varm känsla i ett rum. Att komma in till någon man inte känner och få ” läsa” av en bokhylla ger väldigt mycket. Faktum är att man kan lära sig en hel del av den/de som bor där, en bok kan berätta på många sätt. Hos oss har vi nog så många bokhyllor våra väggar mäktar med så numera läser vi många sätt. På surfplattan och via Mp3 det senare är ett väldigt bra sätt att ”läsa” en bok på. Är det spännande kan man promenera hur långt som helst.

Pocketböckerna är de som numera inhandlas mest fast det är klart som presentbok blir de nog inbundna i alla fall.

Igår kväll avslutade jag Bara tre kan leka så av Denise Rudberg. Bra avkopplingslitteratur men inte överdrivet spännande.

Nu har jag plockat fram Den som går på tigerstigar av Helene Thorfinn. Hon skriver väldigt bra och har mycket faktakunskap i sina böcker. De lämnar ingen oberörd så jag ser fram emot denna läsning. Hoppas väl ändå att jag skall hitta något läsvärt på rean men det är ingen brådska dagens utbud går inte åt så snabbt.

Annons