Etiketter

,

Det är ju längesedan vi bokade biljetter för en resa, denna gången tillsammans med två barnbarn. Lite ungdom i ressällskapet är aldrig fel. Resan startade på Arlanda och vi kom i ganska god tid. Eftersom mat på flyget numera kan vara lite si och så passade vi på att äta lite lunch innan vi gick in i gaten. Hamburgare med pommes och det var nog de dyraste hamburgare jag ätit. Drygt 800 kr för fyra portioner på en ganska så enkel restaurang. Men vi blev ju mätta vilket var målet.

Vi flög med Thaiairways vilket vi gjort flera gånger, bekvämt eftersom man kan flyga direkt till Bangkok. Dessvärre kan man bara konstatera att servicen blir sämre och sämre. I början när vi åkte med dem var det glada pigga flygvärdinnor och maten var väldigt god. Nu ser personalen mer trötta ut och de är stressade, när det gäller maten försämras den för varje gång. Det är inte bara portionerna som minskas även brickorna tycks halverats. Vill man bli mätt bör man nog ha en egen portion mat med sig eller åtminstone ett par smörgåsar.

Positivt var dock att man höll tiden trots att man fick göra en omväg på grund av att luftrummet över Pakistan är stängt.

Underhållning på planen numera är inga problem, antingen är det Ipad eller filmer som gäller. Inte många läser böcker numera förutom ett av barnbarnen förstås.

Utsikten är ju inte så givande men en glimta av Irans huvudstad Teheran by night fick vi i alla fall. En stad med 8,7 miljoner invånare som ligger på 1 137 meters höjd över havet men vi befann oss mycket högre.

Efter att ha flugit i nästan 10 timmar anlände vi till Bangkoks flygplats och en helt annan värme än den vi lämnat i Sverige.

Snabbt ut från flygplatsen för att ta oss till vårt hotell. Klockan är strax före sex på morgonen thailändsk tid så vi var ganska trötta. Fast det är ju faktiskt bara 24.00 svensk tid så det fick ses som en sen kväll. Det blev en taxi till hotellet för vår del, tuc tuc ser lite osäkert ut i storstadstrafiken.

Annons