Etiketter

, , , , , , ,

Princess hotel är beläget i Pahtumwanområdet i Bangkok vilket även betyder att det ligger vägg i vägg eller snarare hopbyggt med varuhuset MBK. Barnbarnen har bott där förut men inte Rolf och jag så vi beslöt att prova det efter att de unga sagt att det var OK. Vi fick rum på 26: e våningen så det blev en fantastisk utsikt över centrala staden.

Åt ena hållet lite grönområde här och var.

Åt andra sidan en fotbollsplan, simbassäng m.m. där vi såg några träna simning och lite andra sporter. Fantastiskt att de ligger mitt storstadens bullrande centrum.

Tittade man sedan rakt fram såg man den hetsiga trafiken och den tryckande värmen från såväl sol som bilar. Eftersom hotellet har en direktingång till MBK behöver man inte gå utomhus för att komma in i varuhusen. Till Inas stora lycka fanns det ett bra massageställe precis vid ingången till hotellet. Där passade hon på att ta fotmassage och dricka grönt te efter avslutad shoppingpromenad utan shopping. Naturligtvis fanns det en härlig poolanläggning där vi tog ett dopp och lite avslappning i en solstol. Ina lyckades fånga oss på ett foto som visar tre djupt sovande personer, det visar jag inte här.

När man går in i hotellet möts man av en kafeteria med vackert arrangerade lampor i taket.

Själva receptionen var placerad bakom ett upplyst golv av glas dock gick själva incheckningen något trögt. Vi fick dock lite guavajuice att dricka som tröst.

Efter att ha sovit en hel natt var det dags att för att avnjuta frukost.

Här kan jag lova att man blev trakterad av en god frukost. Dessvärre skulle vi ju ta tåget till Huay Yang annars hade nog frukosten blivit en timme längre.Läget på hotellet är perfekt om man vill vara i centrum, fina rum, mycket bra frukost, bra gym och poolområde. Ligger dessutom nära de stora varuhusen och en del sevärdheter, gångavstånd till Jim Thomssons hus. Har man inte varit där bör man absolut gå dit, dels för att se det och dels för att höra om hans levnadsöde, mycket intressant. Är man lite lat kan man googla. Men nu var det tågstationen som gällde och dags att ge sig dit.

Annons