Etiketter

, , , , , ,

När man sitter i karantän och får mat handlat en gång i veckan får man göra en planering som är lite mer noggrann än vanligt. Men så kommer plötsligt det där suget efter något gott och just den frågan fick jag av Rolf alldeles nyss. Ja det var bara att gå ut i köket och tänka på vad Kajsa Varg lär ha sagt ” Man tager vad man haver”.

Det blev ungefär som i sagan ” koka soppa på en spik” hittade två muffins i frysen, en liten skvätt hemkokt jordgubbssylt i en burk och så en skvätt grädde från gårdagens våffelfrossa. Perfekta ingredienser för att klara av att göra en liten bakelse. Toppade med chokladströssel och guldstofft. Blev klart godkänd, ja det gäller att använda sin fantasi i dessa tider.

Vi har ju haft en fantastisk vårdag och det blev såväl långpromenad som trädgårdsarbete, ja för Rolf i alla fall. Då kom tanken att många som är i samma situation kan inte gå ut, har ingen trädgård etc. Nu har vi chansen att göra något trevligt för någon annan, för tiden finns ju. Bara att sätta sig ner och skriva upp namnen på de man inte har haft kontakt med på länge, som sitter ensamma eller som man bara kommunicerar med via internet. För nu har vi tid.

Gå in på Google och skriv ” riktiga vykort” där finns instruktioner att följa, använd eget foto eller färdiga mallar. Det är snart påsk och tänk så trevligt att få något fint i brevlådan, bättre än påskägg.

Annons