Etiketter

, , ,

Idag vaknade vi till en ljus, solig och härligt frisk morgon, sommartiden har börjat. Varje sommar har jag samma problem, är det en timma fram eller en timma bakåt visarna ska vridas. Nu har jag lärt mig efter ett tips jag fick. Trädgårdsmöblerna tas fram till sommaren och sätts tillbaka på hösten. Lätt som en plätt eller hur?

Nåväl årets sommartid startade väldigt behagligt, ljuset gör dessutom att man känner sig piggare och arbetslusten visar sig om än lite svagt. Här på vår smala ”skogsväg” brukar husägarna efter vägen samlas för att fixa lite efter vinterns framfart. Ja årets vinter var väldigt, väldigt långsam av sig men några små spår lämnade den dock. Det blev alltså en promenad för att samla in de orange ”snökäpparna” som står efter vägen. Men det viktigaste var att fylla igen de hål som bildats och påverkar slitaget på bildäcken. Nu är vägen hel igen. Rolf blev så inspirerad av detta arbete att han fortsatte såga ved av bara farten.

Nästa plan är att försöka göra en liten glad påskplantering vid ytterdörren. En utmaning eftersom jag inte kommer till några affärer. Fick en vacker ros i kruka av en granne för några veckor sedan.

Nu har blommorna vissnat men bladen är fortfarande gröna och fina. Ska försöka få den att överleva så att jag kan ha den i min uteplantering till påsk. En utmaning så gott som någon.

Dagen avslutades med en lite vårinspirerad lätt middag, en ost/skinkpaj med en härlig grönsallad. En bra dag trots det mörker vi nu befinner oss i.

Annons