Etiketter

, , , , , , , ,

Idag tog våren lite ledigt, antar att den måste spara sina krafter med tanke på allt trist som händer i världen. Det är kanske därför den också beter sig lite annorlunda i år, för jag har för mig att Tussilago är den blomma som allra först lyser upp de vintertrista vägkanterna. I år har vi bara sett ett fåtal, däremot blommar blåsipporna ganska rikligt. Och då är det vår, Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår, den barnvisan kan vi.

Men som sagt idag hade våren ledigt för när jag skulle gå ut och slänga soporna blåste det snålt och det kom små runda hårda vita korn.

Helt rätt det haglade riktigt rejält också. Kanske inte så häftigt stora som på de bilder min syster i Texas har visat nån gång men ändock hagel.

Rolf har börjat föra över en massa fotografier, från vanliga foto till digitalt. Så det kommer att bli en hel del resor närmaste veckorna. Visserligen i soffan och med hjälp av foton och minnen.

Han har arbete för flera månader, så inget ont som inte har något gott med sig kan man kanske säga i dessa instängda coronatider. För nu sitter vi där vi sitter, lite hundpromenader på småvägarna runt om som varvas med lite bra TV serier. Just nu tittar vi på den danska serien DNA. Väldigt bra men så gör de också bra filmer i Danmark.

Så är det en sak till vi gör, äter och det alldeles för mycket. Vi försöker hitta på lite maträtter gamla såväl som nya. God mat förgyller tillvaron, idag blev det lite panerad skinkstek, helt OK.

Annons