Etiketter

, , , , ,

Flyg fula fluga flyg och den fula flugan flög. Ja det var kanske inte så svårt. Den fula flugan om nu flugan var ful, hade väl inte en massa restriktioner om hur, var och när den fick flyga. Det har däremot alla de turister som av olika anledningar är kvar på för dem fel plats just nu. Många hade kanske precis börjat sitt livs drömresa eller såg fram mot en lång skön tid med värme och bad.

I tidningar och i olika sorters media rapporteras det om hur svårt det är att sig hem från sin utlandsvistelse. Ibland är man lite tvivlande på hur mycket som stämmer av det man hör och läser. Då vi har några vänner som just nu befinner sig i Thailand vill vi naturligtvis uppdatera oss om hur verkligheten ser ut. Som jag skrivit förut så brukar vi vistas i en charmig liten by som heter Huay Yang. I denna fiskeby finns det väldigt många hus vars ägare kommer från Skandinavien men kanske flest svenskar ändå. Vi har just nu vårt hus uthyrt och när vi frågade hyresgästerna hur läget var fick vi följande svar.

Man får inte lämna sitt hus, lägenhet eller hotellrum. Har man altan, trädgård eller balkong är det ok att vara där. Inga restauranger är öppna men man kan beställa take avay. Att bada i poolen är strängeligen förbjudet och bötessumman jag fick nämnd var 100 000 THB det vill säga runt 30 000 svenska kronor???? Feberkontroller görs varenda dag. Tänk er 30 graders värme och sol, att då sitta på en altan och titta mot en härlig pool måste vara ren tortyr.

Nu blir det nog inte mycket titta på pooler, den mesta tiden går nog åt att boka om sina biljetter så att man har en chans att komma hem innan flygen slutar gå helt. Fick höra att detta var inte helt lätt och framför allt kan det bli ganska kostsamt. Som tur var har de vi känner som är där lyckats få biljetter hem om än ibland med konstiga resvägar. Fick idag beskrivet om hur turen från Huay Yang till Flygplatsen i Bangkok varit. Munskydd på hela vägen, stopp ett par gånger då polis kollade dels att man bar munskydd men även tog feberkontroll. När man kom till flygplatsen var det åter feberkontroll vid incheckningen. Väl på plats kom lite hungerkänsla men det fanns ytterst lite att tillgå. Jag tror dock att trygghetskänslan över att snart vara hemma var viktigare än att stoppa hungern.

Av en person nyligen hemkommen från Huay Yang har jag fått låna dessa bilder, de tillhör Eva Ramsthaler. Dessa tog hon Torsdag 26 mars på flygplatsen i Bangkok. Alla som varit där vet vilken otrolig mängd med resenärer som vistas där och vilka köer och trängsel som bildas. Som på alla stora flygplatser världen över. Titta noga för här ser man inte många. Det är helt otroligt.

Taxfree knappast aktuellt.

Här kommer två bilder med flygnummer, flygbolag och avgångstider. På de flesta står det Cancelled inte många som går. På thai air TG 960 kl 01.25 till Sverige är det OK men det är en skrämmande syn att se så otroligt många stängda flygavgångar. Det är när man upplever detta som man förstår i vilken allvarlig situation vi befinner oss.

Annons