Etiketter

, , ,

Morgonen var solig men sedan mulnade det på och det kom även några små regnskurar. Det blev en liten trist och grå dag. Men så plötsligt ljusnade det och vi tog en lite längre kvällspromenad med hunden. Den här gången gick vi lite efter grusvägen vi kan ju som sagt svänga antingen till höger eller vänster. Jag har inte gått där sedan det blåste ordentligt förra veckan.

Här syntes tydliga spår inte bara ett träd utan flera hade blåst omkull och det var ganska stora rotvältor här och var.

Såg nästan lite spöklikt ut med alla dessa avbrutna träd som tydligen varit sköra som tändstickor i blåsten.

Men helt plötsligt visade Rolf mig stora mörka jordhögar spridda lite här och var efter vägkanten. Lite för stora för att vara sorkar och för lika för att vara spår av vildsvin, så vad var det?? Jo det visade sig att det var ordförande i vår vägförening som lagt ut jord och satt blomsterfrön bland annat fjärilblomma, ska bli väldigt intressant att se den. Kan inte minnas att jag sett någon. Ett väldigt trevligt initiativ i synnerhet för alla 70+are som är ”isolerade” i sina hus och går på ensamma promenader. Det är klart att man kan säga hej till någon man möter men det blir på 5-6 meters avstånd. Nu har vi något vi kan följa från frö till blomster, ska bli intressant. Ja det finns mycket man kan göra som enskild för att förgylla många andras dagar.

Annons