Etiketter

, , , ,

Idag kan man verkligen säga att våren har kommit. Ett säkert tecken på det är att trädens knoppar börjar skifta i grönt och att vårblommorna slår ut. Det är ganska märkligt för vi går samma väg varje dag och jag kollar av dikeskanterna med falkögon.

Jag kan lova att jag inte såg tillstymmelse till vitsippor igår och idag blommade de på flera ställen. Tänk vad + 15 C kan göra.

Ett säkert vårtecken är även att grannarna börjar titta fram ur sina lyor. Bilar tvättas, gräsmattor krattas och allmän rensning i trädgårdarna. I år är det ju extra roligt att notera detta eftersom vi nu passerat 3 veckor i ” karantän ”. Då är man tacksam för all underhållning.

Värmen fick mig att tänka på en annan varmare miljö nämligen Thailand och en speciell maträtt som jag tycker mycket om. Khao pad gai, med friterat ägg.

Så här såg det ut när jag åt det senast i Huay Yang. Men som jag skrev igår ibland får man fixa det själv. Så jag lagade Khao pad gai eftersom jag hade kokt ris över sedan igår. Det blev väldigt gott, så Rolf och jag drömde oss bort till värmen ett tag. Ett nytt sätt att resa när man inte kan gå/ resa någonstans. Trevligt var det i alla fall och visst blev det ganska likt?

Annons