Etiketter

, , , , , ,

I dessa tider när man är hänvisad till hus med tomt och en o annan promenad på vår bebodda men ändå en typ av skogsväg. Ja då måste man försöka hitta lite nya aktiviteter. En sak jag börjat med är att varje Söndag kontrollera de jordhögar efter vägen vilka jag skrev om häromdagen. I söndags gjordes alltså den första besiktningen.

Visst har det kommit några små skott, nu är frågan är det ogräs eller är det blommor. Det återstår att se.

En liten ny sak räcker inte, dygnet har 24 timmar och minst hälften ska fyllas med något meningsfullt. Som tur är har vi vårt köksfönster bara några meter från vägen så vi ha full kontroll vad som rör sig på den. Det är inte så många hus att det inte går att ha koll, så nu vet vi registreringsnummer på allas bilar, vilka som kör fort eller sakta, mellan vilka tider de arbetar osv. Det går automatiskt när vi sitter vid köksbordet och äter eller fikar. Det är med andra ord dags att flytta till baksidan av huset o äta. Vi har dock beslutat att börja spionera lite mer närgående på ett par av grannarna. Rolf har förberett det hela, satte upp en spionkamera för några dagar sedan.

Nu är det lilla huset snart på plats.

Jaap det handlar om en fågelholk med kamera som inköptes på Weibulls för flera år sedan. Nu är tekniken kontrollerad, kameran justerad och holken uppsatt. Hoppas verkligen att det kommer några små fåglar och flyttar in snart. Det är så fantastiskt att se utvecklingen från nykläckt ägg till dunig liten fågelunge.Bara att se tiden an nu.

Bra insyn och lampan lyser perfekt.

Annons