Etiketter

, , , , , , , ,

Den här dagen har varit av den där typen som är slut nästan innan den har börjat. Hundpromenaderna har benägenhet att dra ut på tiden beror antagligen på att vädret är fint. Beror väl till viss del även på att man upptäcker något nytt i naturen också. Idag såg vi Förgätmigej som blommade med en fantastiskt intensiv blå färg och i kärret blommade mörkgul Kabbeleka. Dessa måste ju beundras en stund och det tar sin tid.

Sonen och ett barnbarn var och storhandlade åt oss, tur att de har stor baklucka. Barnbarnet leverade till såväl mormor som farmor. Tror hon är lite imponerad av hur mycket mat vi kan stoppa i oss. Så vi fick hälsa på ” mormor” fast på avstånd. Vi fick även med oss några ägg från henne.

De har nämligen ankor och jag tror ni kan gissa vilket som är höns respektive ankägg. Nu måste vi fundera på hur vi bäst ska använda dem. Jag tror att en sockerkaka med två ägg kan bli ett för mycket.

Lärt mig något nytt också nämligen att om man strör lite salt på ett värmeljus så brinner det mycket längre än vanligt. Nu återstår att testa.

Det blev en lätt middag då tiden gick så fort. En sallad bestående av, romansallad ( man kan ha vilken som helst, ruccola är gott) skivat päron, skivad avocado, rostade solrosfrön, tre skivor hårdstekt lufttorkad skinka, olivolja,salladskryddor och riven parmesan.

Den här salladen är så god och med en skiva bröd till blir det perfekt.

Annons