Etiketter

, , ,

Idag blev vi bjudna på mat, ja det vill säga det där med att vi blev bjudna är väl inte riktigt sant. Vi fick ju faktiskt laga maten själva men råvaran blev vi bjudna på.

Blev så sugen på att laga till något av ankäggen vi fick i går men så har jag hört att kokta ankägg kan bli lite sega. Så läste jag på nätet att om man först kokar upp vattnet och sedan lägger i ägget och låter det koka 10-15 minuter så ska det bli perfekt. Fast nu tänkte jag ha det som middagsmat och då kändes det lite futtigt med ett kokt ägg.

Började med att knäcka ett ägg och vilken färg gulan hade.

Ett ankägg kan väga upp till 100 gram medan ett hönsägg oftast väger mellan 55-70 gram. Ankorna lägger ägg ungefär var 16: e timme och under ett år blir det mellan 2-300 ägg.

Det visade sig att ett så stort ägg tillsammans med kryddor och grädde blev precis lagom för två personer. Så det blev alltså äggröra. Men något mer måste till för att bli en fullvärdig måltid. Det fick bli vad frysen hade att erbjuda. Det visade sig att det låg fem fina rökta andbröst och väntade på att bli uppätna. Så här är en bild på dagens middag.

Rökt andbröst och äggröra på ankägg.

Det blev en gratis fågelmiddag det vill säga ankägg och andbröst som vi fått av två olika familjer. Vi njöt och vi har faktiskt kvar till en kommande måltid, ibland har man tur.

Annons