Etiketter

, , , , , ,

Nu är den stora älgvandringen över för denna gång men hoppas att de kommer att visa nästa års vandring på samma sätt. En hel månad med många fantastiska naturscener. Det är klart i år har programmet uppskattats extra eftersom så många människor har varit isolerade. För många har TV:n varit det stora sällskapet. Det har varit som att man har suttit ute i naturen själv. För min del har det blivit många timmar och faktiskt att jag även har sett några gånger nattetid. Under många år så har jag sagt att det skulle vara en upplevelse att få sitta en hel natt i skogen. Är lite nyfiken på vilka djur som skulle dyka upp. Nu äntligen fick jag göra det även om det blev inomhus . Och det blev inte bara älgar för det visade sig att det fanns många olika djur på samma område.

Några renar dök upp vid ett flertal tillfälle. Renarna skuttade fram och verkade ha lite mer roligt.
Den lilla bävern som simmade fram o tillbaka var väldigt söt.
Ett gäng med svanar rastade en stund.
En dag kom det en fin kanadagås och lät sig beskådas.
Måste erkänna att jag inte vet vad detta är för fågel kanske är det en taltrast.
En storlom skulle jag tro.
En nötskrika håller vakt
Men störst intryck gjorde järven det är inte ofta man får se den på dess hemmaplan.

Så en fantastisk månad med vackra bilder, upplevelse men även lärorik. Nu blir det till att gå ut och uppleva naturen på riktigt i den skira grönskan som är på väg. Älgarna säger härmed hej då för denna gången.

At gå eller inte gå det är frågan.
Annons