Etiketter

, , , ,

Även idag är det fortfarande grått, regnigt och kallt. Då känns det lite tråkigare att vara hänvisad till ett begränsat område. Det vill säga hemma. Men vi går mot ljusare tider och sommaren ligger inte långt borta i alla fall inte om man tittar i almanackan. Nu gäller det att vara uppfinningsrik eftersom möjligheterna att göra det man egentligen vill göra är något begränsade.

I år blir det alltså en form av hemester. Hemester är ju en form av semester som tillbringas i eller i närheten av hemmet. Själva ordet hemester har ju blivit populärt på sistone och fanns med på språkrådets lista över nyord 2009.

Hemester kan faktiskt låta lite smålöjligt men egentligen ligger det väldigt mycket positivt i det. Senaste åren har vi åkt runt på olika platser i landet och stött på väldigt mycket intressanta sevärdheter. Dessutom finns det hur mycket spännande historia om såväl stort som smått att ta till sig. Kanske heter det Svemester om man inbegriper hela landet. Men i dessa tider får resorna inte vara så långa. Faktum är att den här typen av semester kan vara mycket mer avslappnande och givande än många andra varianter.

Det finns en annan variant av semester den heter frimester vilket innebär att man lägger ipad, iphone, dator med mera åt sidan. Inga sms, e- post, messenger med mera på flera veckor. Bara tanken är stressande tycker jag. Men nu är det hemester som gäller, fast vi kan ändå inte låta bli att göra några ” resor” utomlands i alla fall.

Tyvärr förhindrar det rådande läget oss att göra verklighet av det. Det gäller dock att vara kreativ, så vi beställde ett nytt storkryss från mediakryss.se det heter Jorden runt och nu ska det bli resa av må ni tro.

Annons