Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Varje dag är det en presskonferens från olika myndigheter. Då får vi reda på vad som hänt och vad som inte har hänt med anledning av pandemin. Det nya igår vad gäller restriktioner var att man nu endast får åka 1,5-2 timmas resa med bil från hemmet.Till det följde förstås en del förhållningsregler. Ett hårt slag för många som önskat de kunde planera en liten semestertripp. Ja det är bara att ta fram kartan och göra en ring runt sitt boende som motsvarar 2 timmars bilkörning. Här måste man ju ta hänsyn till vägarbete, stoppljus och tillåten maxhastighet. Kan bli en spännande planering.

Nu gäller det att se livet från den ljusa sidan, så när vi drack kaffe idag på förmiddagen vid klockan 10.00 kände jag för gott fikabröd. Så jag sa till Rolf nu skulle jag vilja ha en sådan där ” dammsugare” som de gör på Elsa Anderssons konditori i Norberg. Ok svarade han men då åker vi på en gång. På frågan om hur lång tid det tog blev svaret ungefär 1,5 timme. Ja det var ju inom den tillåtna gränsen och ärendet var ju angeläget.

Sagt och gjort, färden dit var ju inga problem man träffar inte så många när man rullar på med bilen på en trafikerad väg. Väl framme i Norberg gick Rolf en sväng med hunden och jag gick till Elsa Anderssons konditori cirka 10 meter. Runt ingången eller i närheten var det helt folktomt. Instruktioner om hur man skulle göra satt vid det stora fönstret. Det var på det fönstret man knackade eller drog i klockan. Genast öppnades ett fönster och jag sträckte över en lapp och hon försvann. Öppnade sedan fönstret igen o sträckte ut en kasse och i den låg även lappen med summan som skulle betalas. Den svishade jag direkt och allt var klart. Inte sett någon i min närhet inte pratat med någon. Kändes väldigt tryggt. Det ser ut som att jag var nära men då kan tilläggas att jag kollade på godsakerna och ingen person var i rummet bakom fönstret.

Är man på ett konditori av hög klass blir man förstås fikasugen. Nu tillhör vi riskgruppen och kan därmed inte gå in, så det blev takeaway kaffe. Väldigt gott och ännu bättre med en fräsch leverpastejsmörgås till.

För att få lite ombyte så tog vi en annan väg hem via Avesta, passade då på att titta på den häftiga Dalahästen.

Där blev det en god kaka till kaffet som vi hade, Frimurare består bara av en massa kalorier men är därmed väldigt god.

En riktigt smarrig sak.

Det blev en rejäl tripp på drygt tre timmar plus fikapaus. Det var en väldigt trevligt utflykt och vi var mest i bilen förutom inköp och en minipromenad med hunden. Inte varit i närheten av någon, de vi sett är genom stängd bilruta på håll. Restriktioner är till för att följas och Rolf njöt oerhört av sin kaka ändå.

Annons