Etiketter

, , ,

I fjorton dagar har vi svettats och njutit av den nästan tropiska värmen. För att citera någon på Facebook så kände man varje dag, att det var tur att det inte snöade för jag hade aldrig orkat skotta.

Nu är det som vanligt igen, ett sommarklimat man känner igen, mulet, regnigt och myggrikt. Ja i morse satt de beredda att anfalla så fort man öppnade dörren. De måste ha kallat ihop hela släkten för de var många och jag tror att värmen hade gjort att de inte fått mat tillräckligt. De är lite mindre tycker vi men snabba och hungriga.

Tur att vi har myggfönster eftersom de satt redo att anfalla redan innan man vaknat. Det är inga djur vare sig vi eller hunden gillar.

Hunden ja han har en tjock päls som försvårar lite när det gäller att komma åt att sticka honom. Däremot är han nästan pälsfri på magen. Så nu provar jag ett myggmedel för hund som jag hittade på nätet. Myggmedel för hund. Här är receptet.

5 dl vatten kokas upp och sedan häller man i en burk torkad Rosmarin. Låt det koka några minuter och sedan stå och dra i två timmar. Därefter silas det och hälls på sprayflaska. Ska prova att spraya lite när han går ut nästa gång så får vi se om det fungerar.

En av anledningarna till myggens återkomst var antagligen det regnväder som kom vid lunchtid. Det var ett rejält sådant och faktiskt efterlängtat, började bli lite orolig för hur det ska gå med alla bär som just börjat sätta kart. nu hoppas vi på att resten av sommaren ska bli lika härlig som den visat sig hittills.

Annons