Etiketter

, , , , , , , , ,

Geranium sylvaticum även kallad för Skogsnäva är en blomma inom släktet nävor. Det är en flerårig ört och det är lätta förstå med tanke på hur den sprider sig och i vilken rikedom den återkommer. För någon vecka sedan skrev jag att Smörbollen blommade för fullt och att hela ängen utanför var alldeles gul. Den har en intensiv färg och passar även som snittblomma. Men nu har den blomman gjort sitt för denna sommaren som vanligt så har någon annan tagit över och det är Skogsnäva.

Midsommarblomster, ”Mayflower”

Midsommarblomster är en blomma de flesta i Sverige känner till då den är utspridd över hela landet. Att den kallas för just Midsommarblomma beror säkert på att det är just till denna tid den blommar som mest. En intensivt blå färg, ja nästan lite åt rött. Blir upp till 70 centimeter i höjd och några som förutom jag älskar denna blomma är bina. Förutom att den tillför oss en färgrik njutning i sin blomning hjälper den också till med att förse oss med njutbar honung, är alltså till nytta o nöje på samma gång

Lika fantastiskt varje år hela ängen är blå av blommor, svårt att beskriva med bild eller ord. Dessa vyer gör att man skulle vilja sitta ute hela kvällen bara för att titta på prakten. Tyvärr går inte det då myggen och jag inte är kompisar och jag behöver väl inte säga vem som vinner.

Glöm nu inte att trycka på bilderna så att ni verkligen få se hur vackert det är. Mycket nöjd med dagen men inte med eftermiddagskaffet.

Innan vi åkte tänkte jag baka Mazariner eftersom det är en kaka som Rolf är lite förtjust i, smakar dessutom gott till eftermiddagens kaffestund. Nu var mandelmjölet slut så det blev inga bakade, istället inköptes det några färdiga i förpackning om fyra. Tog upp ett par i eftermiddags men faktum är att rågskorpor är både godare och nyttigare.

De var en besvikelse. För det första var sockerbeläggningen nästan en cm tjock och därmed bara socker. När vi läste ingrediensförteckningen blev man stum, palmolja om än godkänd, aprikoskärnor, rismjöl, etanol, emulgeringsmedel, fuktighetsbevarande medel, konserveringsmedel och en massa, massa annat. Tänk det fanns inget i dem som påminde vare sig i konsistens eller smak om Mazariner. De kanske varit bättre om det funnits mandel i dem men man kan inte få allt.

Annons