Etiketter

, , , , , , , , , , ,

När vi ändå var på väg åkte vi naturligtvis fram till Storjola. Platsen ligger vid vägs ände och man passerar länsgränsen mellan Jämtland och Västerbotten på vägen dit. Borgafjällen som man ser efter vägen är delat i två fjäll, södra Borgafjället som ligger 1157 meter över havet i Jämtland och norra Borgafjället som ligger 1455 meter över havet ligger i Lappland. Mellan dem i dalgången ligger Borgasjön men den kör man förbi ända tills man ser skylten, här slutar allmän väg ja då är man framme.

Är man ute efter motion eller bara nyfiken på vad som finns att se bortom skylten. Ja då finns det en bra vägvisning lite längre bort.

Det finns många vandrings och skoterleder att välja på.

Vi tog en tur till Raukasjö för några år sedan, fantastiska naturupplevelser på vägen och vid målet en övernattningsstuga. Numera blir det bilåkning och mindre vandringar. Storjola är beläget i Daimadalen och syns som en röd prick längst upp på bilden. De heldragna linjerna är vandringsleder. Man får se upp för det är ett björnrikt område häruppe,

Karta över Daimadalen.

Att vid framkomsten sätta sig en stund, kanske grilla vid den vindskyddade ”fikaplatsen” eller bara ta en kopp medhavt kaffe är en lisa för själen.

Grillplats med vindskydd
Hembryggt kaffe med vetebröd passar också bra.

Framför oss ligger nu sjön Sannaren, en sjö jag besökt väldigt ofta. Lär finnas röding och öring i den men vi har aldrig provat att fiska där. Ej heller har jag badat visserligen är den lite långgrund eftersom det finns en otrolig massa finslipad småsten ett tiotal meter ut i sjön. Men den är säkert djup och kall. I kanten kan man se små fina släta stenar formade av tidens tand.

Fina slipade stenar.
Hunden vadar gärna i sjökanten.

Att sitta på en gammal stock och se detta vackra scenario framför sig då kan man inte annat än känna sig tacksam.

Kan det bli mer avkopplande och var tittar de på?

Jo de ser målet för vår utflykt, sjön Sannaren som inramas av sina fantastiska fjäll. Bättre än så här kan det inte bli.

Annons