Etiketter

, , , , , ,

Idag har vi kommit till annandagen. Det är då man brukar vässa sina skosulor för att få ett bra glid in på shoppingcentras mellandagsrea. Dock inte i år för nu gäller andra regler, ingen shopping och dessutom ingen trängsel. Sedan ska man ha munskydd o sprita händerna. Med kladdiga händer, mumlande bakom ett munskydd och minst två meter till expediten är det ingen som fattar vad man vill ha i alla fall. Denna decembermånad blir det kanske lite över i plånboken som följd.

Efter flera månader med regn, dis o dimma så visade termometern på – 5 grader C på morgonen. Då vet man att det blir en brasa i öppna spisen framåt eftermiddagen. Det är dock inga problem med det eftersom lagret med ved knappast har rörts i höst. I år hade vi hjälp med vedklyvning av två barnbarn och då blev det snyggt staplat också. Eller stapplat som jag säger med min dialekt och till Rolfs förtvivlan.

Det gäller att ha ett lager om det skulle bli kallt.

Vi tog en långpromenad med hunden och efter ett tag gick vi ifatt en granne som även hon var promenad med sin hund Frasse. När vi gått en bit träffade vi ett par som satt på sin tomt (stor) och eldade lite granris. Vi stannade en stund och småpratade samt drog in den härliga doften av granris och kåda.

Därefter lät vi hundarna springa lösa på åkern innan vi gick hemåt igen. Rolf gjorde upp en brasa så blev det kaffe med tilltugg. Vi har njutit av det hembakta brödet med hemgjord apelsinmarmelad som vi fick på julafton av ena barnbarnet. Inget går upp mot hemgjorda julklappar och hon kan verkligen både baka och laga mat.

Dagen avslutas med lite julmat och JuniorVM i hockey och där går det bra för Sverige hittills. Dessutom har vaccinet börjat anlända till Sverige om än i liten skala. Så vi kanske går mot ljusare tider trots allt.

Bachus har fyllt 10 år i dagarna och kan man avsluta med en finare bild.

Annons