Etiketter

, , , , , ,

Så är den gamla almanackan slut, det finns inga fler dagar, veckor, månader att ta till. Lite ledsamt känns det allt. Vet inte om jag kommer att sakna det här året som tvivels förutan kommer att gå till historien. Det kommer att lämna ett stort hål i våra album eftersom vi varit så isolerade eller kan man se det positivt. Tänker på att nu kan man sätta in alla sina selfies utan att det ser egoistiskt ut för det är väl de enda bilder man tagit under året.

Jag har i alla fall gjort vad jag gör varje dag på det nya året. Nämligen skrivit in alla bekantas födelsedagar och då främst de som fyller jämt eller halvjämt. Vem vet kanske kan det bli så att man rentav kan göra en personlig visit i stället för att använda post nord. Det är inte enbart glädje med att starta ett nytt år och en ny almanacka, man blir påmind om allt sorgligt som hänt. Det finns personer man velat skriva in men som nu har lämnat oss och som vi kommer att sakna länge.

Väderrapporterna ser inte så trevliga ut för vårt område, det skiftar mellan +1 grad till -1 grad. Vilket betyder dis, dimma o lerigt. Hunden börjar bli less på att duscha tre gånger om dagen. Kanske dags att dra sig uppåt landet där gör i alla fall snön att det blir ljusare.

Apropå ljusare så fick jag en helt underbar almanacka av min syster i julklapp. Det är ett blad för varje dag med bilder från målningar av ingen mindre än Tomas Kinkade the printer of light.

Första gången jag såg målningar av honom var när jag besökte min syster i USA då hon och min svåger tog med mig till ett galleri. De hade de mest fantastiska tavlor och ljust ljuset fattar jag inte hur han kunde åstadkomma. Han föddes i Kalifornien men dog tyvärr alltför tidigt. Dock blev det en hel del tavlor under åren och många säljs som kopior, tryck, pussel osv. Vill man ha en äkta målning får man nog spara ihop några årslöner är jag rädd.

Jag har i alla fall nu förmånen att få se en ny blid varje dag under resten av året tack vare almanackan. Men de är ju så vackra så jag kan ju inte riva av och kasta bladen, det får nog bli till nästa juls kort.

En utmaning med samma tema men som ett pussel. Oj det lär ta tid men skam den som ger sig. Kanske lägger jag ut en bild av det i bloggen när det är klart.

Annons