Etiketter

, , , ,

Strax före jul tog vi en promenad och gick då förbi ett par som satt utanför sitt hus, de brände lite gammalt ris och verkade ha mysigt vid brasan. Vi stannade och småpratade lite, de berättade bland annat att de tog en liten stund i friska luften eftersom Robban höll på att dammsuga inomhus.

När vi gick därifrån sa jag till Rolf att det är ju inte dumt att ha någon som kommer och dammsuger med jämna mellanrum. I synnerhet inte eftersom vi har en hund som har en tendens att lämna stor hårbollar efter sig så fort han kan.

Han tog mig på orden och på julafton så kom Robban hem till oss. Egentligen heter han Roborock men kallas Robban. Liten och behändig, jobbar flitigt och tänker själv, ja han till och med pratar lite.

Robban i arbete

Måste säga att han är effektiv, scannar av alla rummen, kryper under soffor och går på mattor. Till och med trösklarna klarar han. Dessutom är han vän med hunden vilket är en stor fördel annars hade han nog varit söndertuggad vid det här laget. Tilläggas kan att jag blev förvånad över hur mycket damm han hittar, undrar var?

Annons