Etiketter

, , , , , ,

Nog saknar man möjligheten att få röra på sig och se något annat än tomten och tre kilometer efter vägen. Kanske åka till något annat land för en stund, så det har vi gjort. Såg nämligen en reklam på facebok som vi blev intresserade av. Man kunde köpa en biljett, priset var 228 kr för en virtuell tour digitalt.

Resan gick till gamla delen av Jerusalem och Bethlehem. Eftersom vi varit där och upplevt alla de fantastiska sevärdheterna och berättelserna som då delgavs oss av en otroligt duktig guide, tyckte vi det skulle vara trevligt att återuppleva det igen. Men oj vilket jobb det blev att koppla upp sig. Ville ju inte se det på min lilla Iphone ej heller på min IPad. Alternativet var att ta upp det på Ipaden och via den se det på vår TV. Det gick men det krävde såväl tid som tankeverksamhet och då är Rolf ändå van. Vi kunde även se att det var nära 800 personer runt om i världen som såg programmet som sändes från USA.

Programmet startades i Jerusalem och jag blev lite besviken för under en timmas tid berättades Jerusalems historia och samtidigt visades, boktexter, målningar, skulpturer och dylikt. Det kändes precis som att sitta på en föreläsning i nån skolsal. Inte riktigt vad jag tänkt mig.

Därefter fick vi höra om gamla Jerusalems fyra kvarter. Ett kristet, ett armeniskt, ett judiskt och ett muslimskt. Det var så man bodde under det osmanska riket (1517 – 1917. Vi fick naturligtvis se foton de vanligaste sevärdheterna som, klagomuren, via Dolorosa, gravkyrkan m.m. Och det avsnittet var väl ok.

Bästa avsnittet var den senaste halvtimmen av de två timmarna.

Ramzi Sadi hette mannen som visade oss bitar av Bethlehem

Ramzi Sadi hette guiden som visade oss runt på ett mer givande sätt nämligen en video där vi fick se såväl honom som allt han visade. Han poängterade att gatorna var väldigt folktomma på grund av pandemin och det kunde man nog hålla med om? Det var den här sista delen av resan som var bäst men annars tycker jag om idén att sända sådana här program/ aktiviteter digitalt.

Centrum av Bethlehem
Annons