Etiketter

, , , , , , , ,

Efter en god natts sömn intog vi en god frukost på Holiday Inn. Restaurangen har bytt plats till entréplanet och blivit väldigt moderniserats. Nu var det flera hypermoderna stationer att hämta mat ifrån såg kanske lite för stelt ut. Själv tyckte jag kanske att trots alla olika alternativa rätter så var det lite för asieninriktat. Beror kanske på att jag är väldigt förtjust i ” hotellfrukostar”.

Lite sterila moduler i mitt tycke.

Efter att vi ätit oss mätta så bar det iväg till järnvägsstationen Hualamphong. Den har vi åkt ifrån förut, inte så stor så där är det lätt att hitta rätt spår trots dålig skyltning. Det blev taxi det tog runt 15 minuter med taxi. Transportmedlet TukTuk är till för de som vill leva farligt och verkar som tur är vara på utdöende nu.

TukTuk och ironiskt nog står det en taxi precis bakom.
Ganska tomt på perrongen när vi kom men så småningom dök det upp några.
På tåget.

Det fanns inget tvång på munskydd men man kan aldrig vara nog försiktig. Vi var dock de enda i kupén som hade munskydd trots att det var en hel del européer. Att åka tåg är bekvämt man bokar biljett och väljer sittplats redan hemma i Sverige. Det finns AC och ganska bekväma stolar. Det serveras dricka och bulle strax efter att tåget satt igång. Efter någon timma kommer det lunch o snacks allt väldigt hygieniskt förpackat.

Cola och en form av bulle.
Ganska god som en forma av vetebröd fylld med hackade jordnötter och mandel i en smet.

I vanliga fall tar resan 4,5 timma men vi tänkte inte på att man nu dels lägger om en del spår men även bygger nya stationshus vid i princip varje tågstation på sträckan HuayYang Yang- Bangkok. Därför tog resan 6 timmar men det var OK. Tilläggas bör att det är smalspårig järnväg i Thailand vilket faktiskt märks när man åker.

Liten tågstation efter vägen
Ibland ser man folk ute o går efter banan
Ibland är det kor
Ibland tittar man in i folks boende.

Resan är som att titta på nån form av dokumentär på TV väldigt omväxlande och den blir aldrig tråkig. Men om allt går som det ska så kommer den nya järnvägsstationen i Bangkok att invigas i februari 2023. Bang Sue som lär vara Sydostasiens största järnvägsstation. Tyvärr blev det en väldigt suddig bild men jag kan lova att den var maffig. Ska man hitta där bör man var i väldigt god tid.

Bang Sue den nya järnvägsstationen i Bangkok

Bang Sue järnvägsstation
Annons