Etiketter

, , , , ,

Nu har vi tillbringat ganska lång tid i denna by i alla fall om vi lägger ihop alla våra besök. Det var runt 2002 som vi första gången gjorde ett snabbt besök. Anledningen då var att se lite mer på den plats vi funderade att köpa hus på. Det fanns bara en stor bit mark med några palmer och ett par nybyggda hus på platsen. Dock fanns det tre nybyggda husområden klara. Namnen på dem var Orchid 1, 2, och 3 det nya skulle bli Orchid 4. Ett område med 35 hus, 2 pooler och ett grönområde som när det var klart verkligen blev fantastiskt vackert. Så här ser huset ut.

Hus på Orchid 4

Transportmedlet som syns heter Saleng. Det är en mopedtyp eller lätt motorcykel snarare som man försett med en sidovagn. Lämplig för två vuxna och två barn eller tre vuxna. Den bör klara det i alla fall. Numera ofta försedd med ”soltak” vilket verkligen behövs. Eftersom byn är ganska utspridd behövs det någon form av transportmedel och dessa kan man hyra under sin vistelse. Man bör dock komma ihåg att det är förbjudet på motorväg vilket kanske säger sig själv. Dock ett utmärkt sätt på alla småvägar. Tilläggas kan att det även går att hyra tvåhjulig motorcykel om man föredrar det.

Saleng

Servicen i byn är enastående, när vi steg av tåget vid järnvägsstationen var salängen redan nerkörd dit. Bara att lasta på väskorna och åka ” hem”. Eftersom man lägger om spåren och bygger nya järnvägsstationer så blir det ju en del bekymmer med olika vägar till stationerna. Helst vill man undvika trafik över spåren därför byggs en del nya överfarter. Här i byn har det blivit en rejäl u- sväng på överfarten. Lite längre har det blivit till affärerna men säkerheten går ju först.

Den nya överfarten
Den som kör får hålla tungan rätt i munnen.
Den som åker med kan i stället njuta av utsikten, vid de höga vita lägenhetshuset längst bort börjar havet.

I vanliga fall brukar vi införskaffa vatten o frukostmat när vi kommer fram. Denna gången blev det bara uppackning, sängen var bäddad och kyl o frysskåp fullt. Detta beroende på att min systerdotter och hennes man lämnat huset några dagar innan. Snällt till moster. Bland annat var det en hel svensk Stureost och Bregott, kan det bli bättre. Nu ska jag jaga ananasmarmelad vilket är svårt att hitta. Konstigt i ett land som odlar sådana mängder ananas? Dags att börja fundera på den svåra frågan, var ska vi äta ikväll?

Så gott med Bregott

Annons