Etiketter

, , , , , ,

Då skyndade han i förväg och steg upp i ett mullbärsfikonträd för att få se honom, ty han skulle komma den vägen. Lukas 19:4. Detta hände i Jeriko. Den det handlar om är Sackeus som var en kortväxt man. Den bibelversen har jag hört i många sammanhang och ofta har jag undrat vad är ett mullbärsträd?

Mullbärsträdet är ett släkte i familjen mullbärsväxter med 12 arter. Mest känt är mullbär för att vara det träd som man kan odla silke i. Allt enligt Google Jag har visserligen inte sett något mullbärsträd i Thailand men mullbär har jag både sett och smakat.

Mullbär

Vi fick dessa av en trevlig thailändska och blev väldigt glada då det ju faktiskt var en ny smakupplevelse för oss. De var lite avlånga och smakade sött. Man kan säga att det var en blandning av hallon och björnbär såväl till utseende som smak.

När jag var på seven/eleven hittade jag denna påse en torkad form av mullbär. Har inte provat dem än men ska bli spännande att se om man känner igen smak och utseende.

Torkade mullbär

Den här dagen passade vi på att njuta av ett havsbad det var så härligt varmt och dessutom stilla. Det är dock inte bara att njuta av salta havsbad det som är viktigt att tänka på är solen. Det är väldigt varmt runt +31 grader och befinner man sig då i solsken vid havet gäller det att använda en bra solskyddskräm. Solskyddsfaktor 50 till ansiktet och 30 på kroppen och då räknar jag med att man helst är i skuggan.

Bra med solskyddsfaktor 50 och 30.

Sedan är ju frågan vilket som är mest effektivt solkrämstyperna ovan eller en mer thailändsk variant. Dra gärna ut bilden då blir den större.

Solskydd??
Annons