Etiketter

, , ,

Det finns flera marknader i Huay Yang och de är mest inriktade på mat. I Thailand veckohandlar man inte som vi är vana vid. Färskvaror köps i princip varje dag. Marknaden startar oftast vid 07.00 eller 08.00 olika beroende på vilken plats de är. Oftast eller rättare sagt de gånger vi går på marknad så är det den som ligger på ” marknadsgatan” till höger efter isfabriken och strax innan SiShop . Det vill säga om man har ryggen åt järnvägsstationen. Men det finns en liten marknad som ligger uppe vid den stora vägen som går parallellt med motorvägen. Där verkar det som att thailändarna köper sin middagsmat för där är ofta gott om boende i byn.

Det finns några matbord för de som är hungriga och vill inta sin måltid snabbt.
Den här lilla grabben utnyttjade tillfället till matintag, kanske var det hos mamma eller mormor eller…
Sugen på fisk??
Ser inte så inbjudande ut.
Inte ens dessa små fick mig att bli sugen på fisk. Vi hoppar nog över fisk idag det får bli Pad thai på någon restaurang.
Olika typer av gurka o tomater.
Här står min systerdotter och väljer kryddor det blev en friterad form av rostad vitlök.
Det blev fisk och grönsaker som såldes mest av idag, kött kommer en annan dag. Man vet aldrig vad som erbjuds men vi köpte någon variant av friterad kaka med oss hem. Dessvärre smakade de så bra att vi glömde ta någon bild. Det finns tillgång till det mesta vad gäller råvaror för egen matlagning ifall man inte vill gå ut och äta varje dag. När vi var här för 20 år sedan var det svårt att hitta en färsk potatis men numera finns det lite över allt. Allting förändras med tiden.
Annons