Etiketter

, , ,

Nu är det rätt tid att skörda rabarber, eftersom grannen har rabarber och jag har lust att baka en paj, funkar det ju bra. Dessutom är det lite kyligt ute, ugnsvärmen kommer väl till pass.

Det är när de första primörerna blir tillgängliga som det smakar som bäst. Årets första rabarberskörd gick till paj. Eller om jag skall vara ärlig till fyra pajer, tur att man har frys.

Ser väl läckert ut, receptet kommer för sig, trycker man på recept så hittar man det lätt. Passade på att göra en skål kräm, när jag ändå var igång.

När jag var klar kom posten, eftersom jag bor på landet så hör jag postbilen när den kör förbi. Borde ha vant mig, men nej det retar mig fortfarande, först kommer Bring med reklam och räkningar, efter femton minuter kommer postbilen med resterande post. Antar att de kör miljövänligt, men vilket slöseri, helt otroligt.

Spårprovet som hunden gjorde i måndags gick bra, han klarade det på 12 minuter och erhöll betyget utmärkt. En stolt hund och en något stoltare husse kom hem och visade det erhållna beviset.