Etiketter

, , , , , ,

Det är dags att avsluta min berättelse om resan till Siem Reap och Kambodja. Tiden går fort när man har trevligt. Besöket har gett oförglömmliga minnen som vi nu får förvalta, nedan några exempel.Översvämningarna i byn vid Lake Tonle Sap, där man bygger små gångar av brädor för att kunna ta sig till sina hus. Tvätten som hänger på tork är nog inte tvättad i det renaste vatten.

Barnen som har så roligt när badar i lervattnet vid sina hus, hoppar från bron och bryr sig inte ett dugg om vad som kan simma i ån.

De fantastiska studenterna i ubildningscentret, deras konstnärliga förmåga att forma nya konstföremål för restaureringen av Angkorområdet. Här ser man ett exempel på detta, statyn som fått ett nytt huvud.

Vår guide som la ner sin själ i att få oss att förstå Angors historia. Mr Lon Lev som stolt bär sin Krama. Krama är en traditionell sjal från Kambodja som används till allting. Bland annat som skydd från den stekande solen, bärsele, vagga, handduk, skydd för mun och näsa i trafiken, men framförallt som en vanlig sjal. Ofta är det fattiga kvinnor från byarna som väver dessa sjalar. Mr Lev bokstaverade viktiga ord minst tio gånger, så att vi verkligen skulle minnas dem. Ett ord var Bayon, hur det stavas på engelska kommer vi aldrig att glömma.

Tuc tuc-föraren som är så stolt över sin specialdesignade Rolls Royse tuc tuc, och visst har den klass. Ja vi var fem damer eller skall jag säga ”äldre backpackers” som gjorde ett fantastisk Kambodjabesök. Resan fortsatte och nästa land är, Vietnam, men innan dess får ni ett par äkta kambodjanska matrecept i morgon.