Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Det blev en mellanlandning i Bangkok, det andra stoppet där inom en vecka. Bytte från Bangkok air till Asia air som flög oss till Ho Chi Minh City (Saigon) i Vietnam. Att göra ett stopp på den internationella flygplatsen i Bangkok är bara trevligt, många affärer, matställen och framför allt resenärer att titta på. Själv har jag ett favoritställe, ett café med goda kaffedrinkar, glass och gratis WIFI, där gjorde vi naturligtvis en paus.

Väl framme på Tan Son Nat International Airport i Ho Chi Minh, vilken är belägen sju km norr om Ho Chi Minhstaden (Tan Son Nat var en stor flygbas under kriget) blev det taxi direkt till hotellet. Att åka taxi i Saigon är billigt och det är för mig en gåta hur de klarar av att köra i den trafiken. Det går trots allt ganska lugnt tillväga och jag såg aldrig några repade bilar.

Chaufförerna är väldigt trevliga och hotellets personal hjälpte villigt till att ta fram en bil när man behövde någon. Ett måste är dock att be receptionspersonalen skriva namnetpå vietnamesiska på en lapp, till den plats man ska åka till . Det är få som talar engelska, de är inte heller bra att läsa på kartan. Något som var nytt för mig är att man vid ankomst till hotellet betalar en depositionsavgift vid ankomsten, kan vara från 200-600 svenska kronor. Den betalades tillbaka, i vissa fall på mitt konto eller kontant om jag själv hade betalat kontant. Antar att detta moment har lagts in för att många smiter från ”minibarens” saknade innehåll. Vill slå ett slag för hotell Somerset, Nguyen Binh Khiem Street, District 1.

Hotellet inte mitt i centrum, men är man inte för lat är det helt OK att ta en promenad till en del sevärdheter. Å andra sidan är taxi så billigt att man kan kosta på sig det. Med tanke på dess placering och jag måste ändå säga så pass centralt, är det en 10 poängare. Vi hade tre sovrum, vardagsrum med matplats samt soffgrupp. Stor balkong, kök, tvättstuga med tvättmaskin, torkrum, två badrum, en toalett och fri WIFI allt till kanonpris.

Gott om utrymme som synes.

Perfekt med tvättmaskin när man varit ute och rest ett tag.

Frukosten serverades utomhus och var mycket riklig.

Ett morgon-eller kvällsbad är ju alltid uppskattat. Kanske är en varm jazzuci att föredra?