Etiketter

, , , , ,

Enligt de senaste rapporterna  är Rödluvan på väg hem igen. Tänker då inte på den gamla sagan om Rödluvan och vargen, där vargen åt upp gamla mormor. En saga som länge älskades av barn vilka gillade spänningen i historien. Numera ser väl alla barn nån animerad version i datan och därmed faller spänningen som brukar medfölja i en skickligt berättad historia. Den sagan kommer från Charles Perrault och Bröderna Grimm.

Inte heller tänker jag att några äpplen rullar hemåt Jämtland, den sort som döptes till Rödluvan 2005 och utsågs till landskapsäpple för Jämtland. Det äpplet är en korsning av Lobo som kommer från Kanada ursprungligen och Barhatnoe som kommer från Ryssland. Ett saftigt och vackert rött äpple.

Naturligtvis är det den stackars vargen vilken döpts till Rödluvan och som flera gånger via helikpter flyttats söderut, jag menar. Resultatet av detta flytande är hitills fruktlöst, någon skrev i en tidning att vargen visar ett mänskligt beteende. Född norrläning längtar alltid hem. Vem minns inte hur man för ett trettiotal år sedan tydde AMS = alla måste söderut. Dessvärre ville ”alla” så småningom hem igen även då.

Den här vargen är nu för fjärde gången på väg hem till Jämtland även om det går lite långsammare nu. Vad alla transporter har kostat skattebetalarna vill jag inte ens tänka på. Visst är den här vargen betingad på renar, fast om den går söderut vad äter den då? Antagligen får, lamm och hundar med mera. Personligen tycker jag det är djurplågeri, det stackars djuret känner sig hemma i norr och vill vara där, om den sedan livnär sig på djur i norr eller söder spelar väl ingen roll. Mat måste den ha och jag tror inte någon ”expertis” i världen kan förklara för den här vargen så att den förstår varför den måste byta bostadsort. Låt djuren leva som de alltid har gjort det är mest naturligt.