Etiketter

, , , , , , , , , ,

Varje vår brukar vi ta en runda med bilen på småvägarna runt omkring där vi bor, syftet är att se hur långt våren har kommit i naturen. Än så länge såg vi endast enstaka vitsippor samt några rådjur fast de finns ju året om. I vår iver körde vi lite längre och lite längre osv, för att så småningom hamna i Enköping. Där blev vi kaffesugna och stannade därför till på det gamla anrika konditoriet Drotts, inredningen är densamma som när det öppnades 1951 och kanske borde mässingsbordet som kopparna står på putsas upp en aning.

003.JPG1

Lika gott som vanligt och miljön gör att man slappnar av och njuter av det verkligen goda kaffet. På vägen ut såg jag att de hade en, Monte Carlo-tårta i kyldisken. Det är deras special och receptet är detsamma som det var 1951, mycket kalorier och mycket god.

Vi åkte igenom city och lovade oss själva att besöka Enköpings parker i sommar, de är väl värda ett besök. Redan nu lyste de i olika färger, lökväxterna blommade likt en regnbåge i gräsmattorna. Åkte vidare och hamnade i Nykvarn, där konstaterade vi att det var 16 år sedan vi var där.

105.JPG1

Vattnet forsade vid den gamla kvarnen som numer är ett galleri. Bachus var väldigt intresserad och lite småsur över att han inte fick bada.

Eftersom vi ändå var på gång körde vi vidare för att se på Ängsö slott och Långholmens båthamn.

110.JPG1Där fick vi sätta stopp för dagens förlustelser och vända kosan hemåt igen. På hemvägen såg vi Kungsåra djurpark och därmed fick vi ett gratis tips för en utflykt med barnbarnen, alltid lär man sig något. Väl hemma blev jag lat, dagen hade av någon anledningen försvunnit, det blev en nödlösning till middag.

För dessa rätter har det gjorts reklam i TV, det är kökschefen för Operakällaren Stefano Catenacci som har komponerat menyerna. De heter Gooh vilket står för GOtt Och Hälsosamt men stämmer det?

008.JPG1

Ja det gör det, smakar hemlagat och ser trevligt ut, lätt att använda, sätt in förpackningen i mikron, tre minuter i högsta värme. Sim sala bim, den piper när den är klar. Söndagsmiddagen var räddad.

Annons