Etiketter

, , , , ,

Matte håller just nu på att läsa senaste delen av Jan Guillous bok ” Att inte vilja se ” och den är sååå bra.

att-inte-vilja-se

Vadå, den handlar om tre bröder från Norge som åker till Tyskland för att få en ingenjörsutbildning är det så märkvärdigt? Men det är klart det var hög klass på de tekniska utbildningarna där runt 1920-talet. Kom plötsligt på att jag själv härstammar från Tyskland, man är ju från rasen ”tysk Wachtel”, alltså borde även jag vara tekniskt intresserad. Testade det lite igår, husse har köpt en ny bil och det är en speciell nyckel till den vilket intresserade mig lite.

004.JPG1

Bet lite försiktigt i ena hörnet för att se hur den var konstruerad, OK jag vet att den inte funkar längre men vad är det att bli sur över. Matte har ju en gammal bil han kan låna nu när han varken kan låsa upp eller starta sin. Den går säkert att laga men smakar det så kostar det.

Har lite svårt att förstå varför de blir så upprörda över småsaker, som när matte inte hittade sin blyertspenna men jag visste var den var. Visserligen i väldigt många bitar och vem kunde tro att någon hade en gammal blyertspenna i trä nu när det finns modernare saker. Så här ser den ut när den är hel.

006.JPG1

Ja det är inte lätt att vara hund, igår tiggde jag till mig lite hjortkött när de höll på att förpacka husses fångst. Inte kunde de motstå mig när jag sätter charmen till så jag fick lite smakbitar och på det sättet kunde jag hämnas för att husse blev sur när jag åt på hans nyckel. Hur jag hämnades, jo jag skällde och morrade flera gånger under natten så att de vaknade och sedan beställde jag morgonpromenad redan kl. 06.00. Ja man har inte roligare än man gör sig.

Annons