Etiketter

,

Tänkte jag skulle ta en liten stund för att ägna mig åt släktforskningen vilken jag har försummat länge nu. Det är nämligen så att om jag börjar finns det en stor risk att jag blir sittande hur många timmar som helst. Blir bara små avbrott när Rolf och hunden är hungriga, ja ett litet avbrott blev det då jag bakade några syltkakor. Snart dags att lägga upp ett decemberförråd av kaffebröd, barnbarnen gillar det ja inte kaffet men vissa kakor.

Släktforskning på nätet

Vi köpte ett par böcker för att få lite baskunskap, funkar inte så bra. Det är nämligen så att jag tillhör den typen som vill klara saker utan att behöva läsa instruktionerna. Enklare om Rolf läser och sedan visar mig, sparar mycket tid, för mig alltså. Nu har jag i alla fall kommit till mitten på sextonhundratalet vad gäller min morfars sida. Det går naturligtvis enklare när släkten har bott inom ett lite begränsat geografiskt område. Nu har jag börjat titta lite på min mormors släkt och då börjar vi plötsligt röra oss i Danmark och sedan tror jag att i slutet av 1800-talet kommer vi till USA. Hur många släktingar finns det i världen??

Jag brukar titta in på den här bloggsidan, hon är verkligen duktig på att ta fram gammal historia. http://www.gunvorpersson1.wordpress.com

Annons